Profilul de LinkedIn

Profilul de LinkedIn

Cu peste 430 de milioane de utilizatori si 2 conturi nou create pe secunda, un profil pe LinkedIn devine obligatoriu in procesul de cautare a unui job nou. Foloseste o fotografie clara, portait style, relativ serioasa, dar fara a deveni scortoasa. Partea de Professional Headline ar trebui sa contina cateva cuvinte cheie care definesc experienta ta profesionala, fie titulatura jobului, fie competente sau abilitati esentiale. Nu este momentul sa fii foarte creativ, intr-o cautare  facuta de recruiteri pe LinkedIn acest headline apare  sub numele tau si poate face diferenta intre analiza profilului tau sau a profilului altui candidat. Iti recomand ca partea de Summary  sa reprezinte o sinteza a experientei profesionale, axandu-te pe zonele tale de expertiza, care ar trebui sa corespunda si unor cuvinte cheie relevante pentru domeniul in care activezi (de exemplu, pentru un Financial Controller,…
Read More
Fii autentic!

Fii autentic!

Sunt mai mari sanse sa vrei sa te pregatesti pentru un interviu decat sa gatesti quinoa (so says Google). Si, in general, toate aspectele legate despre procesul de recrutare beneficiaza de multe resurse online. Am citit de-a lungul timpului destul de multe articole pe aceasta tema si am vazut respectivele idei aplicate de candidatii cu care am interactionat. Unele abordate ad litteram, fara aportul personal. Este excelent sa abordezi direct recruiterul care se ocupa de rolul respectiv. Dar, daca este mentionat in anuntul aferent jobului ca sunt luate in considerare doar aplicatiile prin sectiunea de cariera a site-ului, aplica prin sectiunea de cariera, eventual abordeaza recruiterul printr-un mail prin care sa clarifici anumite aspecte ale jobului si sa confirmi interesul tau pentru rol. Nu, nu te du direct la birou cu CVul, fie printat,…
Read More

Mailing etiquette

Sunt destul de frecvente situatiile in care primul contact intr-un proces de recrutare se realizeaza on- line, fie ca este prin intermediul unui site de joburi sau a unei aplicari directe. In cazul in care contactezi direct un recruiter si ai dubii in privinta continutului mailului, poate informatiile de mai jos te ajuta: In primul rand, adresa de mail trebuie sa fie relativ profi, preferabil in format nume/initiala.prenume; Indiferent ca alegi persoana a doua singular sau plural, pastreaza apelative cat mai putin incarcate. Poti incerca una din variantele Buna, Alina, Doamna Popa, Buna seara, domnule Ionescu. In primul paragraf prezinta-te si transmite informatii despre motivul mailului tau (Numele meu este ... si te/va contactez ca urmare a anuntului postat ...); al doilea paragraf reprezinta scrisoarea ta de intentie - de…
Read More