Zambiti, va rog:)

Home / blog / Zambiti, va rog:)

Sunt tari in care este ilegal sa ceri CVul cu fotografie, dar, pana sa ajungem acolo, sa va povestesc despre cateva categorii de fotografii de prin CVuri. 

  1. Se folosesc fotografii de la nunti/ botezuri/ cumetrii – daca tot am platit serviciile unui fotograf, macar sa recuperam cat mai mult din investitie. De-a lungul timpului as fi putut colectiona un catalog maricel de flori de nunta, coafuri si papioane. 
  2. Ai prieteni buni in viata ta si angajatorul trebuie sa stie acest lucru. Ii poti sugera acest lucru pastrand in fotografia de pe CV o mana pusa prieteneste pe umar sau chiar jumatate din prietenul din copilarie. 
  3. Vrei sa te asiguri ca ajunge recruiterul sa afle si ce hobby-uri ai tu, dar iti este teama ca nu va mai ajunge la sectiunea respectiva din CV (inutila, de altfel, si aceasta)? Cel mai bine pui pe CV o fotografie cu tine jucand fotbal, facand bungee jumping, parasutism si o multime de alte sporturi cat de extreme se poate. 
  4. One size fits all – ai o super fotografie din vacanta, perfecta pentru Instagram, Facebook si, daca tot ai iesit bine, LinkedIn si orice alta platforma de joburi. Aaaah, nu, nu mege asa, oricum nu vrei sa para ca esti cu gandul la vacanta in fiecare zi la job, nu?
  5. Fotografiile de grup nu au ce sa caute pe CV, profil de LinkedIn si tot asa. Nici cu prieteni, nici cu sot, sotie, nici cu copil (why, oh why?) si, din pacate, nici cu vedeta preferata. Da, am avut un candidat care m-a intrebat daca am observat cu cine este in fotografia de pe CV:) 

Joke aside, fotografia in CV oricum nu este necesara avand in vedere ca:
Se incarca greu/ partial/ deloc in multe dintre aplicatiile de gestionare a CVurilor, asa ca este, de multe ori, inutila. 

Este, oricum, irelevanta. Recruiterul valideaza alte aspecte legate de experienta de lucru, cunoasterea anumitor programe sau limbi straine. 

Nu exista niciun proces de selectie in care sa fie necesara fotografia din CV (exceptie facand, bineinteles, institutiile publice care cer o serie de documente pentu procesul de selectie).

Pastreaza, asadar, fotografia doar pentru profilul de LinkedIn, unde ar trebui folosita una tip portret, relativ serioasa (doar relativ, bine:)?). 
Mult succes:)