Cum te îmbraci la interviu?

Home / blog / Cum te îmbraci la interviu?

Când apare invitația la interviu, unul din primele gânduri este iii, oare cu ce să mă îmbrac?

Definiția unei ținute office s-a schimbat mult în ultimii ani, și, deși formalismul crește direct proporțional cu locul în ierarhia organizației, în general se merge pe un stil smart casual în detrimentul costumelor uni, a cămășilor albe și a cravatelor monocrome.

Acum, până ajungi să ai informații despre stilul vestimentar dintr-o companie (stalking is always an option:) ), cel mai bine este să alegi drumul cel mai sigur și să adopți o ținută mai formală.

Deci rochie și sacou sau fustă/ pantaloni si camasa, pentru doamne, respectiv jeansi și camasa sau un costum, pentru domni sunt variante foarte bune. Daca rolul vizat presupune relatii cu clientii, cel mai probabil codul vestimentar este mai rigid, asa ca alegeti combinatii cu putine culori si evitati impriemeurile excesiv de vedele.

Esential este sa fie obiecte de buna calitate, fara urme de uzura sau pete si corect accesorizate.

Este bine să iei in calcul și codul vestimentar în momentul în care alegi un job. Dacă ai un stil vestimentar care te defineste, pe care nu esti dispus(a) sa il schimbi, și care pare total diferit de codul vestimentar al viitorului angajator, posibil ca in timp sa fie un factor demotivant care nu ar trebui subestimat.

Si, nu uitati, dress for the job you want, not for the job you have nu este universal valabil.

795e72_90b0cab563fe4d92bbecea2ca9853783