Anul sabatic?

Anul sabatic?

In 2013 am ales sa renunt la un job super fain pentru un an sau cel putin cateva luni sabatic(e). Aveam niste vise legate de perioada respectiva, dar nimic concret. Si o teama teribila vizavi de ce se va intampla dupa, mai exact despre cum voi putea integra respectiva perioada in CV. Pe langa faptul ca a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat in plan personal, respectiva perioada m-a ajutat sa imi dau seama si unde vreau sa ajung in plan profesional. In primul rand, m-am bucurat de oamenii apropiati din viata mea, am alocat in sfarsit timpul necesar pasiunilor mele, am facut voluntariat, am citit mult si mi-am promis sa nu mai ma pierd, pe viitor. Una peste alta, recomand tuturor o experienta similara.…
Read More

It’s all about the name?

Oamenii de HR din companii devin din ce in ce mai creativi cu denumirea joburilor din organizatie, dar tu, ca si candidat, nu ar trebui:) Pentru un recruiter, care aloca in medie 5-7 secunde pentru citirea CVului tau, un rol ca Database Enthusiast sau Marketing Rock-Star s-ar putea sa nu ajute. Screeningul de CVuri functioneaza dupa un mecanism bine stabilit anterior, recruiterii efectiv scaneaza anumite informatii esentiale - job title, locatie, durata colaborarilor, abilitati tehnice, limbi straine. Avand in vedere ca sunt situatii cand sunt mii de aplicanti pentru un job, este nevoie de o eficientizare a procesului. Si, pana la urma, scopul tau in aceasta etapa este sa ajungi la interviu. Daca denumirea postului pe care tu il il ocupi nu se incadreaza in categoria considerata o buna baza…
Read More

Scrisoarea de intenție

Scrisoarea de intenție este acel document care dă bătăi de cap candidaților pentru că trebuie să fie formal, scris intr-o manieră atractivă, adaptat fiecărui job și să convingă angajatorul că ești persoana potrivită pentru job. Cum majoritatea scrisorilor de intenție sunt adaptate (mai mult sau mai puțin) a variantelor găsite on-line, nu mai există personalizare. Așadar nici recruiterii nu le mai acordă importanță, foarte puține sunt organizațiile care mai cer scrisoare de intenție/ scrisoare de motivație/ cover letter ca document necesar în procesul de selecție, mai ales ca de multe ori CVurile sunt centralizate prin intermediul unui soft de recrutare. Fără să dispară, scrisoarea de intenție s-a adaptat, sunt acele 2-3 alineate din mailul căruia îi atașezi CVul. Asigură-te că folosești un limbaj concis, cât mai autentic prin care te…
Read More
Cum te îmbraci la interviu?

Cum te îmbraci la interviu?

Când apare invitația la interviu, unul din primele gânduri este iii, oare cu ce să mă îmbrac? Definiția unei ținute office s-a schimbat mult în ultimii ani, și, deși formalismul crește direct proporțional cu locul în ierarhia organizației, în general se merge pe un stil smart casual în detrimentul costumelor uni, a cămășilor albe și a cravatelor monocrome. Acum, până ajungi să ai informații despre stilul vestimentar dintr-o companie (stalking is always an option:) ), cel mai bine este să alegi drumul cel mai sigur și să adopți o ținută mai formală. Deci rochie și sacou sau fustă/ pantaloni si camasa, pentru doamne, respectiv jeansi și camasa sau un costum, pentru domni sunt variante foarte bune. Daca rolul vizat presupune relatii cu clientii, cel mai probabil codul vestimentar este mai…
Read More